Přihlásit

Čtrnácté Zahrádecké slavnosti budou sportovní, kulturní, historické a dostupné (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zahrádky
Celodenní nabitý program slibují organizátoři letošního, již čtrnáctého, ročníku Zahrádeckých slavností. Ty se uskuteční už tuto sobotu 20. srpna od 11:00 hodin v areálu zámku v Zahrádkách.
Ještě před samotným zahájením, od 10:00 hodin, proběhne na hřišti TJ Sokol fotbalové utkání mezi týmy Hvězdný prach Praha a kombinovaným týmem Zahrádek. Za Hvězdný prach přislíbili účast například známý kuchař Jiří Babica, bývalý reprezentant Československa Dušan Herde, malíř František Flašar a mnozí další.
Samotné slavnosti zahájí ústecká country skupina "Proč ne". Poté bude následovat vystoupení šermířů, kteří se představí během odpoledne ještě dvakrát. Děti se mohou těšit na Dětský kabaret divadla Hnedlevedle s hostem Zbyňkem Drdou, kterého jistě mnozí pamatují jako vítěze Superstar. Krátce před čtvrtou zazpívá muzikálové písně Martin Franze a poté bude následovat módní přehlídka.
V 17:30 to rozjede rocková zpěvačka Ina Urbanová a její band a kvalitní hudbě stále nebude konec, s předělávkami slavných písní vystoupí Smokie revival a své vlastní na závěr předvede Míša Nosková. Slavnosti budou zakončeny Ohnivou show. Průvodcem dne bude návštěvníkům moderátor Petr Mácha.

DOPROVODNÉ AKCE
Nejen hudbou a kejklemi živ je člověk, proto si pořadatelé připravili i plno doprovodných akcí. Pod kostelem budou moci zájemci mezi jedenáctou a šestnáctou hodinou navštívit zpřístupněnou hrobka Kouniců a navíc s odborným výkladem, v samotném kostele bude následovat varhanní koncert. V oboře Vřísek připravila Lesní správa Česká Lípa státního podniku Lesy ČR akci Den lesů s možností prohlídky loveckého zámečku Vřísek a Máchovy vyhlídky.

PRO NEJMENŠÍ
Pro děti budou připraveny hry a soutěže, střelba ze vzduchovky, sportovní dovednosti, ukázky sokolnictví a myslivosti, přehlídka lesnické techniky, vše rovněž s odborným výkladem. Pro děti budou zdarma přístupné skákací hrad, velká trampolína a prolézačky.
V areálu zahrádeckého zámku se mohou zájemci kochat historickým sklepením i neméně zajímavými kusy techniky, bude zde k vidění výstava historických motocyklů a automobilů i starožitných kočárků.
Pouťové atrakce, jízda na koních a stánkový prodej jsou také stálice Zahrádeckých slavností. To vše jen za 50 korun, které zaplatí dospělí. Děti mohou přijít zdarma a stejně levné bude i parkování.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.