Přihlásit

V tuzemsku ojedinělý festival se blíží. Zúčastnit se ho můžete na Křivoklátě (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Laureát čili vítěz každé z pěti kategorií obdrží originální festivalovou cenu

Křivoklát
Myslivecké slavnosti svatého Eustacha se po roce vrací na hrad Křivoklát. Víkendová akce s bohatým programem oslavující nejlepší tradice lovectví a myslivosti, po staletí prostupující mnoha obory lidské činnosti, na hradě Křivoklátě je takřka za dveřmi. Koná se v sobotu 3. a v neděli 4. září.
Za organizační výbor popsal pro Rakovnický deník Pavel Kořan: "Na pozadí legendy sv. Eustacha, jednoho z nejstarších patronů myslivosti uctívaného na Křivoklátsku již stovky let, budou na hradě návštěvníkům nabídnuty nevšední zážitky v pestrém průřezu kulturních a mysliveckých činností souvisejících s ochranou přírody."
Dnes vám přinášíme informace k sobotě, na kterou je naplánován v tuzemsku ojedinělý Festival lovecké hudby. Toho se zúčastní sólisté a soubory zřízené či provozované organizačními složkami s. p. Lesy ČR a VLS ČR, ale i další, věnující se lovecké hudbě a mysliveckému troubení. Soutěž bude zahájena v osm hodin ráno na dolním nádvoří hradu.
Uvidíte průvod branou hradu na nádvoří se společným troubením fanfár všech účastníků. Konkrétně od skladatele A. Dyka (Vítání) a Slavnostní fanfáru.
Každý soubor, dvojice a sólista přednese v soutěži tři skladby dle svého výběru.
Hodnocení hudebních vystoupení provede porota, která v každé kategorii vyhlásí laureáta festivalu.
Porota posuzuje kritéria: rytmus, dynamika, technická náročnost, ladění, vystupování a celkový dojem.
Vyhlášení výsledků je naplánováno na šestou hodinu večerní.
"Laureát obdrží originální festivalovou cenu," upozornil Pavel Kořan.
Zítra se v Rakovnickém deníku dozvíte vše o tom, co vás čeká během festivalu na hradě Křivoklátě v neděli.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.