Přihlásit

Na prohlídku CZ se stála fronta (idobryden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Návštěvníkům se podepisoval i herec Karel Roden

Brány uherskobrodské zbrojovky se "obyčejným" lidem otevírají jen při zvláštních příležitostech. V letošním roce slaví Česká zbrojovka 80 let od založení, a tak se brány pro veřejnost po roce opět otevřely. Návštěvníky svou přítomností potěšil i známý český herec Karel Roden, který je vášnivým nimrodem a s místní zbrojovkou spolupracuje už delší dobu. Možnost nechat si podepsat plakát, nebo se vyfotit si nenechaly ujít desítky lidí.
Zájem prohlédnout si jindy nedostupné prostory a podívat se, jak se vlastně "rodí" zbraně, si nenechalo ujít 4256 návštěvníků, což je jednou tolik než před rokem. Díky přesné evidenci každého návštěvníka byl tím nejmladším teprve měsíční kojenec a nejstarším čtyřiadevadesátiletá žena. "Převahu měli samozřejmě domácí návštěvníci, rodiny s dětmi a také rodiny zaměstnanců. Spousta příznivců zbraní dorazila i ze Slovenska, Maďarska, Rakouska a zajímavostí byl i zájezd z Estonska, kdy se turisté o této akci dozvěděli z našich stránek, a proto si návštěvu zařadili do svého programu," uvedl viceprezident pro vnější komunikaci České zbrojovky Radek Hauerland.
Až na některé, většinou strategické prostory zbrojovky se návštěvníci mohli seznámit s celým procesem výroby zbraní. Asi největšímu úspěchu se tradičně těšil stan, ve kterém si jednotlivé zbraně, ať už krátké, lovecké či vojenské, mohli potěžkat, vyzkoušet, jak se s nimi manipuluje, nebo jen tak prohlédnout a zeptat se odborného personálu na různé technické věci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.