Přihlásit

Myslivecký spolek připravil pro děti ve Vyšehoří den plný zábavy (Šumperský a jesenický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dne 27. srpna se konal Dětský den ve Vyšehoří. Na akci, kterou připravil Okresní myslivecký spolek ČMMJ Šumperk, přišly více čtyři desítky dětí, které si tak užily poslední prázdninové prosluněné dny.
Kromě zábavy a drobných odměn si mohly domů odnést nově získané znalosti z oblasti přírody a myslivosti. Bylo pro ně připraveno celkem devět stanovišť, kde se setkávaly například s poznáváním zvěře a stromů.
Po hmatu měly rozpoznat, o jakou přírodninu se jedná. Seznamovaly se s loveckými plemeny psů, střílely ze vzduchovky a účastnily se i dalších aktivit. Nakonec čekala pro děti a rodiče přednáška o plemenech loveckých psů s jejich výcvikem. Bylo zajištěno bohaté občerstvení. Děkuji Zdeňku Kunčarovi za vzornou přípravu, obci Vyšehoří za možnost práce s dětmi a vytvoření tak krásného dne jak pro děti, tak pořadatele, jedné ze zdravotních pojišťoven za krásné dárky pro děti a všem, kteří se na této báječné akci podíleli.
Štěpán Brablec, Okresní myslivecký spolek Šumperk

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.