Přihlásit

Myslivci opět přinesou obětní dary (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chuděřice/Kuks
Třiadvacátého ročníku Svatohubertské slavnosti se zúčastní v sobotu prvního října v areálu hospitalu na Kuksu také přibližně desítka členů mysliveckého spolku Svornost z Chudeřic na Královéhradecku.
"Naši myslivci budou přítomni při mši v kostele Nejsvětější trojice, při níž ponesou obětní dary včetně daňka. V tomto počínání nejsou žádnými nováčky, tuto činnost budou vykonávat už popáté," svěřil Deníku předseda mysliveckého spolku Svornost Chudeřice na Královéhradecku Jaroslav Lhoták.

BOHATÝ PROGRAM
Z důležitých bodů programu nebudou chybět například soutěže pro děti s přírodní tématikou S Hubertem do lesa, prohlédnout si budete moci také expozici zbraní a střeliva nebo se budete moci zúčastnit přednášky Jakuba Vágnera o Expedici za sladkovodními giganty a dalších zajímavých aktivit. Chybět nebude ani tradiční soutěž juniorských vábníků nebo tu bude představeno nové slovenské národní plemeno tatranský ďurič.
Na začátku června letošního roku předcházel Svatohubertské slavnosti v Chudeřicích sedmý ročník Mysliveckých slavností východních Čech, které se konaly v areálu zdejší myslivecké společnosti.
Zúčastnilo se jich přibližně sedm set zájemců.
V rámci jejich konání byla odhalena a vysvěcena europoslancem Tomášem Zdechovským dřevěná socha svatého Huberta od uměleckého řezbáře Miroslava Kříže, nechybělo vystoupení trubačů na lesnice, lesní rohy a borlice z polské Wroclavi ani ukázky plemen loveckých psů.

KUKS JAKO INSPIRACE
Podle pořadatelů se akce setkala s velkým kladným ohlasem. Její další ročník se uskuteční příští rok 10.
června.
"Vzorem pro naše chudeřické myslivecké slavnosti jsou právě Svatohubertské slavnosti pořádané každoročně na Kuksu, kde jsem coby člen Řádu sv. Huberta jedním z organizátorů akce," dodal Jaroslav Lhoták.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.