Přihlásit

Křivoklání v hradu Křivoklát (Kladenský dceník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ukázka práce s koňmi a dravci při středověkém lovu byl jen jedním z bodů programu sobotního Křivoklání v hradu Křivoklát.
Jak takového dravce přimět ke spolupráci se sokolníkem, předváděla Johanka Spáčilová z České barokní společnosti a její pomocník, sokolník Teir. Lov s dravci byla ve středověku výsada panstva a protože ti nechtěli příliš chodit pěšky, byla souhra dravce s koněm velmi důležitá. K učení bylo a je třeba trpělivosti. Nejprve se pták naučil nebát se koně a sednout si mu na krk. Johanka Spáčilová pracuje s různými zvířaty. Její koně jsou vycvičení velmi dobře a proto žádaní u různých filmařských společností. Viděli jste je například v pohádce Čert ví, proč. Nyní natáčejí právě na hradě nový historický americký seriál. V jeho kulisách se odehrála nelítostná šermířská bitka mezi chlapi skupiny Barbaři.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.