Přihlásit

Beseda se spisovatelem Alešem Dostálem (Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vrbno pod Pradědem
Lesnické povolání ostravského rodáka Aleše Dostála (1946) přivedlo před lety do našeho regionu. Pracoval jako lesník u lesního závodu v Karlovicích, pak na dalších místech, v Javorníku ve Slezsku a Vítkově. Jeho zálibami jsou myslivectví, kynologie a především přírodní a myslivecká próza.
Publikovat časopisecky své práce začal již na konci šedesátých let 20. století, později přišla první kniha Řeky pramení v horách (1981). Zatím vydal osm knih, například Lovy s Dianou (2013) či Za všechno mohou jeleni (2015). Nyní pracuje na knize Lovecké hříchy.
Poslechnout si jeho vyprávění mohou zájemci na besedě, která se uskuteční ve středu 12. října od 17 hodin ve středisku Střecha ve Vrbně pod Pradědem. Spisovatel zavzpomíná i na dobu, kdy přišel po studiu do Jeseníků a potkal se zde s lesnickými kolegy, o kterých se také zmiňuje ve svých povídkách. Besedou provede lesník, myslivec a spisovatel Ota Bouzek z Karlovy Studánky. Na akci si mohou lidé zakoupit některou z knih a nechat si ji podepsat.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.