Přihlásit

Francouzští studenti se zajímali o českou myslivost (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ostrava
Pod záštitou Českomoravské myslivecké jednoty - Okresního spolku Ostrava navštívilo Ostravu dvaadvacet studentů zemědělské školy spadající pod francouzské ministerstvo zemědělství z města Gien.
Cílem a smyslem jejich poznávací exkurze byla česká myslivost, její tradice, současná pravidla výkonu práva myslivosti a stav přírody a zvěře. Studenti se setkali se sokolníky a jejich opeřenými svěřenci, besedovali se zkušenými myslivci, zajímali se o legislativní otázky, počty lovné zvěře, stav loveckých psů, migrace zvěře a zejména pak vztahy mezi vlastníky pozemků a uživateli honiteb. Dozvěděli se, že ničení roztroušené zeleně, intenzifikace zemědělství a postupná změna druhů plodin, kdy dnes převažuje řepka olejná a kukuřice, přivedly téměř k zániku zejména drobnou zvěř. Díky tomu bažant z volné krajiny téměř vymizel a koroptev polní je ohrožena úplným zánikem. Za tragické považují myslivci také nakládání s ornou půdou. Od roku 2000 do roku 2012 bylo zničeno přes 53 tisíc hektarů, což je výměra větší než rozloha Beskyd.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.