Přihlásit

Školení pro lektory a zkušební komisaře ČMMJ (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na výstavišti Zahrady Čech na Kolibě se uskuteční v neděli 20. listopadu 2016 školení pro lektory a zkušební komisaře pro zkoušky adeptů myslivosti a zkoušky pro myslivecké hospodáře. ČMMJ organizuje školení pro všechny lektory v rámci republiky. Poslední školení proběhlo v roce 2004, 2005 a 2007. Školení je organizováno pro okresy Litoměřice, Ústí nad Labem, Teplice, Most, Chomutov, Děčín, Louny. Z naší okresní organizace OMS se zúčastní celkem 19 lektorů a zkušebních komisařů.
Cílem školení je sjednocení úrovně znalostí adeptů, ujednocení výuky oprávněnost pořádání zkoušek v dalších letech.
Budou zavedené jednotné a závazné znalosti okruhů znalostí pro zkoušky z myslivosti. Bude zavedena nová přesnější evidence lektorů a zkušebních komisařů. Školení bude místo, kde si budou moci lektoři vyměnit zkušenosti, poznatky a informace, neboť lektoři jsou ti, kteří jsou ve styku s adepty a vědí, která témata jsou pro adepty a jejích pochopení komplikovaná a kde je nejvíce dotazů. Školení je celodenní. Záměrně byla zvolena neděle, neboť společné lovecké akce jsou organizované převážně v sobotu. Školení probíhá od 7:30 do 18:00 hodin, na závěr budou předány nové průkazy zkušebního komisaře a lektora ČMMJ. Všechny přednášky jsou povinné, i když víme, že lektor přednáší v kurzu jen určitou skupinu. Po tomto školení každý lektor může být i předsedou senátu, proto je nutné, aby ovládal všechny skupiny. Lektoři a zkušební komisaři, kteří se nezúčastní školení, nebudou moci přednášet adeptům a ztratí možnost i zkoušet.
Účastnický poplatek 300 Kč hradí účastníci a je na rozhodnutí OMS, zda tuto částku uhradí ze svého rozpočtu. Okresní rada OMS Litoměřice pověřila organizací školení kulturně propagační komisi.
Autor: Dr. Bohumil Vakrčka

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.