Přihlásit

Se šípkovou, nebo na smetaně? V Hluchově zvou na zvěřinové hody (prostejovsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluchov
Máte rádi zvěřinu? A chcete ji vyzkoušet v různých úpravách? Pak jsou tradiční podzimní zvěřinové hody v hospodě Na Sépce v Hluchově právě pro vás.

"Od středy 26. října až do neděle 30. října tady můžete ochutnávat, co chuťové buňky ráčí.
Kančí, daňčí, jelení i srnčí, s šípkovou i na smetaně, s houbami i brusinkami.
"Máme připraveno šest hotových a šest minutkových jídel i speciální předkrmy," řekla majitelka Hospody Na Sépce Jitka Krajíčková.
"Za ty roky, co hody pořádáme, se nedá říci, co mají lidé nejraději. Máme ověřené, že se sní všechno, a z toho máme velkou radost," doplnila.
Zvěřina měla v jídelníčku vždy zvláštní postavení. Dříve byla výsadou panstva, dnes je běžněji dostupná, ale stále se konzumuje spíše při slavnostních příležitostech.
A to je možná škoda, protože se jedná o vysoce kvalitní přírodní produkt, protože pochází ze zvířat, žijících ve volné přírodě. Jejich strava je pestrá a důležitá pro aromatické i nutriční vlastnosti masa.
"Já běžně maso příliš nejím, ale přiznám se, že zvěřinu občas ochutnám," řekla Eliška Jeřábková z Prostějova. "Sama bych si ji nepřipravila, ale nedávno jsem u kamarádky měla jelení na česneku, a byla jsem nadšená," řekla.
V Hluchově mohou zájemci začít s ochutnávkou svých oblíbených jídel ve středu, v sobotu v podvečer jim k tomu bude navíc hrát cimbálová muzika z Uherského Hradiště.
"Na tento den doporučuji návštěvníkům, aby si místo telefonicky rezervovali na čísle 702 318 000, protože míváme plno," upozornila majitelka hospody.
V neděli zvěřinové hody končí a ti, na které se nedostane, se mohou těšit na speciální menu zase příští rok."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.