Přihlásit

V regionu přibylo myslivců (litomericky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Litoměřice – Myslivecké zkoušky k získání kvalifikace pro výkon funkce mysliveckého hospodáře proběhly ve čtvrtek v litoměřickém hotelu Labe. Zúčastnilo se celkem 6 kandidátů, kteří byli zkoušeni ze 4 předmětů.

"Do zkoušek byly mimo jiné zařazeny také znalosti z oboru mysliveckého plánování, historie myslivosti, kynologie, lovectví, péče o zvěř nebo střelectví. Zúčastnit se mohl každý člen mysliveckého spolku se základními zkouškami a pěti lety praxe.
„Zkoušky jsou velmi náročné, myslím si, že jednomu nebo dvěma uchazečům dělalo problém myslivecké plánování a kvůli tomu by nemuseli projít," uvedl předseda komise pro kulturu a propagaci Adolf Rolínek.Myslivecký hospodář je velmi zodpovědná funkce. K jejímu výkonu je hospodář pověřený státní správou pro myslivost, a to na návrh uživatele honitby, což je většinou myslivecké sdružení. Myslivost pak řídí po stránce odborné a zákonné.
V litoměřickém okrese je celkem 83 honiteb, z nichž každá má svého hospodáře. Po proběhlých zkouškách se však jejich počet ještě rozšířil."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.