Přihlásit

Myslivci uctí patrona mší (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Louka
K poctě svému patronovi, svatému Hubertovi, se připravují myslivci z Louky i celého Horňácka na Hodonínsku. Již desátá Svatohubertská mše je připravená na neděli v louckém kostele Panny Marie Růžencové.
V deset hodin dopoledne začíná mše. Té předchází průvod obcí. Doprovodný program startuje však již okolo deváté. "Mše bude zpívaná a troubená. Do Louky zamíří studenti Lesnické a dřevařské fakulty v Praze," přiblížil organizátor Jan Škopík. Slavnostní mše potrvá asi hodinu, je jedinou svého druhu na celém Horňácku.
Na ni naváže další program s ukázkami vábení zvěře, kterých se ujme Václav Svoboda, pasování lovce při ulovení jelena, minikoncert trubačů, odborné myslivecké stánky či laserová střelnice. Do Louky se také připravuje pravidelný účastník Antonín Vrba.
"Nejsem nimrod, ale chodím se rád dívat. Snažím se účastnit každý rok, zatím jsem vynechal jednou," řekl Vrba.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.