Přihlásit

Všichni myslivci byli vzorní (Boleslavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mělník
Jedno "nic" doprovázené druhým "nic". Tak lze shrnout včerejší informaci policisty Josefa Houžvice o dosavadních výsledcích kontrol myslivců na honech ve Středočeském kraji, na něž se po zahájení lovecké sezony soustředili příslušníci služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Během listopadových víkendů zatím prověřili 47 společných lovů.
Kontrolovali na nich 544 myslivců - každý musí mít u sebe platný lovecký lístek, průkaz zbraně, zbrojní průkaz a doklad o zaplaceném pojištění - i jejich pušky. Neodhalili žádné závady; vše bylo v pořádku. "Součástí těchto kontrol je i provádění dechových zkoušek," poznamenal Houžvic. Všech 369 provedených testů skončilo nulou. V minulých letech vždy několik myslivců "nadýchalo" - převážně se ovšem jednalo o přestupky, které byly vyřízeny na místě uložením blokové pokuty.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.