Přihlásit

Děti ze školy sbíraly kaštany pro myslivce (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Spolupráce Mysliveckého sdružení a Školní družiny ZŠ Luhačovice

Vyhodnocení soutěže dětí ve sběru kaštanů pro Myslivecké sdružení se uskutečnilo ve dnech 15. a 16. listopadu. Myslivci pozvali, jako každý rok, všechny zúčastněné děti na mysliveckou chatu. Byla pro ně připravena ukázka poslušnosti loveckého psa, beseda o myslivosti, o významu přikrmování zvěře v zimním období a o práci myslivců. Odměnou jim bylo občerstvení a velmi hodnotné ceny pro všechny sběrače.
V letošním roce proběhl už jubilejní 10. ročník této prospěšné akce a jak množství nasbíraných kaštanů, tak i počet zapojených dětí, byly rekordní. Děti přinesly myslivcům celkem 1294 kg kaštanů a sběračů bylo celkem 64.
I když tato akce znamená pro členy Mysliveckého sdružení a vychovatelky Školní družiny mnoho práce s organizací, nikdo nepochybuje o jejím výchovném významu pro děti. Všichni si do budoucna přejí další pokračování úspěšné spolupráce nejen při sběru kaštanů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.