Přihlásit

Polská medvědice rozbila skrytou kameru, která ji natáčela (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Varšava 7. prosince (ČTK) - Se zjevným potěšením se medvědice válela v čerstvě napadlém sněhu v pohoří Bieszczady na jihovýchodě Polska - než si všimla, že ji při dovádění natáčí skrytá kamera. Fotopast vzápětí rozbila.
"Je to naše stará známá," řekl televizi TVN 24 lesník Roman Pasionek. "Před rokem přišla o mláďata. Teď je březí a chystá si brloh k přezimování, shromažďuje zásoby. Mláďata porodí nejspíše po Novém roce. Očekáváme dvojčata," dodal.
Zdání může klamat. Podle lesníka se medvědice válela po sněhu nikoli z čiré radosti nad krásami zimní přírodou, ale protože sněhová přikrývka skrývala zdechlinu, která jí příjemně voněla.
Loni polští vědci zmapovali cestu pětiletého medvěda, který vyrazil na námluvy. Překračoval řeky, dálnice i hranice, obcházel města, vsi a pole a doputoval až do Maďarska. Tam vyvolal hotovou senzaci, partnerku však nenašel, a tak se zase vrátil do Bieszczad.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.