Přihlásit

Praha 14 jedná s myslivci o odstřelu přemnožených divočáků (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha
Městská část Praha 14 požádala myslivce o odstřel přemnožených divočáků, kteří ohrožují obyvatele. Radnice také uvažovala o nákupu pachových ohradníků proti kancům, zatím jej ale pořizovat nebude. Ve středu to sdělila mluvčí radnice Veronika Berná. Divoká prasata jsou přemnožena zejména v oblasti Čihadel.
"V současnosti maximálně usilujeme o to, aby byla populace černé zvěře na našem území snížena," uvedla místostarostka Ilona Picková. Vedení městské části situaci řeší s myslivci. Budou pořádat několik honů na lesní zvěř, mimo jiné právě v oblasti Čihadel. Zatím není znám termín a ani počet honů. Problémem je to, že by se hony musely pořádat v blízkosti obydlí a v místech, kam chodí lidé trávit volný čas.

Pachové ohradníky zástupci Lesů hl. města nedoporučili
Vedení městské části plánovalo koupit takzvané pachové ohradníky. Z toho ale zatím sešlo. "Jejich instalaci zástupci Lesů hlavního města nedoporučili. Důvodem je, že odpuzovací složka je založena na lidském potu, což ve městě, kde jsou zvířata na lidi zvyklá, činí toto opatření neúčinným," uvedla radní Irena Kolmanová.
Praha 14 chce podle Kolmanové o dalším postupu jednat také s okolními městskými částmi, tedy Běchovicemi a Horními a Dolními Počernicemi. "V jejich katastru kanci působí obdobné problémy jako u nás. Cílem schůzky bude stanovení společného postupu," uvedla.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.