Přihlásit

Středočeský kraj rozdělí příští rok v dotacích na životní prostředí 137 mil. Kč (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Středočeský kraj chce příští rok rozdělit 137 milionů korun ve třech dotačních programech na životní prostředí. Přispějí například obcím na vodohospodářské stavby nebo na budování rybníků a malých nádrží. Návrhy dotačních programů pro životní prostředí dnes projednali krajští radní, schválit je musí ještě krajské zastupitelstvo, informoval mluvčí středočeského hejtmanství David Šíma.

Nejvíce peněz kraj rozdělí ze Středočeského infrastrukturního fondu, vyčlenil pro něj 110 milionů korun. Obce z něj mohou čerpat například na opravy nebo na zvyšování kapacity čistíren odpadních vod nebo kanalizací. "Pomoc s řešením nedostatku pitné vody a zachování její kvality je pro nás velkou prioritou. Další dotace jsou určené na rybníky, malé vodní nádrže, tůně a mokřady a také na projekty související s environmentální výchovou," uvedla krajská radní pro životní prostředí Jana Skopalíková (Piráti).

Na výstavbu rybníků, malých vodních nádrží, tůní a mokřadů nebo jejich rekonstrukce chce kraj rozdělit 20 milionů korun. Součástí podpory environmentálního vzdělávání a osvěty mají být zejména výukové programy zaměřené na ekologii nebo naučné materiály. Kraj může financovat také pobyty v naučných střediscích ekologické výchovy, odborné exkurze nebo naučné stezky.

Zdroj: ČTK, Praha, 10. 11. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.