Přihlásit

Bez papírového „zbrojáku“, zjednodušení struktury oprávnění, zavedení mezikategorie zbraní na ohlášení. Zásadní novela zákona o zbraních finišuje (ekonomickydenik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ministerstvo vnitra chystá dlouho očekávaný zákon o zbraních. Vyjma implementace evropského práva novela zákona o zbraních a střelivu přináší oproti dosavadní právní úpravě některé zásadní koncepční novinky. Například zrušení fyzických dokladů, zavedení mezikategorie zbraní podléhajících ohlášení, zjednodušení struktury zbrojních oprávnění a licencí nebo flexibilnější komunikaci se státními orgány. Přibude ovšem úředníků, roční náklady na jejich mzdy jsou vykalkulovány na částku přesahující 9 milionů korun. Zákon o zbraních a střelivu má nabýt účinnosti k 1. lednu 2026, spolu se zákonem o munici, kterému se Ekonomický deník podrobně věnoval před nedávnem.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.