Přihlásit

Hledají postřelenou medvědici (Prima)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Klára DOLEŽALOVÁ, moderátorka
Lesy kolem slovenské obce Detva už několik dní prohledává zásahový tým pro odlov medvěda hnědého. Hledanou je problematická medvědice, kterou tým postřelil. Jenže místo ní nalezl jiného medvěda, kterého má na svědomí pytlák.

Petr HOLMAN, redaktor
Medvědice se třemi mláďaty přicházela do vesnice pravidelně. Lidé se báli o sebe, domácí zvířata i úrodu.

Dušan, obyvatel Dětvy
Jdu do sadu, zas tam bordel dělala, stromy mi poškodila, všechno, slivky...

Jaroslav SLAŠŤÁK, Státní ochrany přírody SR
Plašili ji místní, byla tu víckrát vyslaná hlídka policejního sboru ako aj městská policie, byli tu členové zásahových týmů několikrát zasahovat, a proto se zásahový tým rozhodl, že tato medvědice je nebezpečná, pro lidi představuje riziko, a tak jsme se rozhodli ji odstranit z populace.

Petr HOLMAN, redaktor
Medvědici ale jen postřelili. V okolních lesích ji už několik dní hledají lovci a lovečtí psi. Místo hledané samice ale našli mrtvého jiného medvěda a v jeho těle projektil. Případ už vyšetřuje policie a právě nalezený projektil by měl pomoci určit, kdo má medvěda na svědomí. V Podpolaní si na problematické medvědy lidé stěžují už od jara.

obyvatel Detvy
Jak dlouho žiju, tak tolik medvědů jsem neviděl.

Snad nás požerou. Bude to nejlepší.

Jaroslav SLAŠŤÁK, Státní ochrany přírody SR
Od května byl problém s těmi medvědy, aplikovali jsme všecky metody plašení, některé jedince se nám podařilo odplašit.

Petr HOLMAN, redaktor
V případě torza medvěda mohlo jít o trofej. Nalezenému mrtvému samci totiž údajně chyběla hlava. Někdo ale mohl vzít spravedlnost do vlastních rukou. To všechno musejí policisté objasnit. Katarína Kováčiková, televize Joj, a Petr Holman, CNN Prima News.

Prima

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.