Přihlásit

Na Barrandově vznikne most pro přechod volně žijící zvěře i pro pěší a cyklisty (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na pražském Barrandově vznikne přes rušnou ulici K Barrandovu dvojmost. Jedna část bude určena pro přechod volně žijících živočichů a druhá lávka bude pro pěší a cyklisty. Město vypíše tendr na firmu, která pro takzvaný ekodukt vytvoří projekt. Předpokládané náklady jsou 4,2 milionu korun. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Přechod pro zvířata i lidi je v Praze například přes Vysočanskou radiálu.

Cílem je odstranit nebezpečnou bariéru a umožnit volný a bezpečný pohyb pěších, cyklistů i volně žijících živočichů v okolí čtyřproudé ulice K Barrandovu, píše se v dokumentu, který schválili radní. Ekodukt vznikne za křižovatkou s Wassermannovou ulicí ve směru z centra a propojí dvě chráněné lokality, a to Prokopské a Dalejské údolí a Chuchelský háj.

Magistrát bude nyní hledat v tendru firmu, která vytvoří pro stavbu ekoduktu projekt. Vybraná společnost rovněž zajistí všechny inženýrské činnosti nezbytné pro zahájení stavby. Náklady na projekt jsou odhadnuty na zhruba čtyři miliony. Podle dřívějších informací magistrátu jsou pak celkové předpokládané náklady 37,8 milionu korun.

Zdroj: ČT, Praha, 26. 9. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.