Přihlásit

Počet tygrů ussurijských se za 12 let téměř zdvojnásobil, uvádí Rusko (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rusko za posledních 12 let téměř zdvojnásobilo počet vzácných tygrů ussurijských. V tamní divočině žije nyní zhruba 750 těchto velkých šelem, uvedl ve videoposelství adresovaném mezinárodní konferenci o ochraně tygrů ruský prezident Vladimir Putin.

Tygři jsou v mnoha zemích sice nadále ohrožení, ale jejich populace v uplynulých letech rostla. Největší nebezpečí pro ně představují pytláci, ale konkrétně v Rusku počet nelegálně zabitých tygrů v posledních deseti letech výrazně klesl, uvedla podle agentury DPA organizace Centrum amurský tygr, a to z 50 až 70 na 15 až 20 za rok.

Zatímco v Rusku žilo před lety 390 dospělých exemplářů, dnes jich je 750 i s potomky, uvedl Putin při příležitosti zahájení druhého ročníku Mezinárodního fóra o ochraně tygra ve Vladivostoku. Je to podle něj výsledek spolupráce vědců a organizací na ochranu přírody.

Zdroj: ČTK, Vladivostok (Rusko), 5. 9. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.