Přihlásit

Podzim s lázeňskými lesy nabídne poznání, zábavu i kulinářský zážitek (Karlovarské radniční noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Barevné podzimní dny babího léta jsou jako stvořené pro návštěvu lesa. Už třetím rokem vás proto zveme na sobotní den strávený v centru lázeňských lesů – na Svatém Linhartu. V sobotu 24. září spojíme síly s dalšími organizacemi – Střední lesnickou školou Žlutice, Správou lázeňských parků, s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje nebo Velrybou Varybou, abychom vám připravili co nejzajímavější program na celý den.

Nebude chybět ukázka toho, co děláme v lese. Práci s motorovou pilou předvede náš zaměstnanec, který v letošním roce dosáhl mimořádného úspěchu, když zvítězil na Mistrovství České republiky v práci s motorovou pilou hned v několika kategoriích. Ukážeme také tahání dříví s koněm, traktorem a výcvik loveckého psa.
Vyhlídku na oboru se zvěří z vysokozdvižné plošiny nabídnou lázeňské parky, které pro vás připraví také úkoly a poznávání rostlin využívaných pro zkrášlení městské zeleně. Hasiči představí své zásahové vozidlo.
Sportovní nadšenci mohou kromě lanového parku vyzkoušet i chůzi a balancování na pružném popruhu nataženém mezi stromy, tedy „slackline“. Oblíbenou zábavou i sportovním zážitkem je venkovní laserová parkourová střelnice, která věrně simuluje zážitek ze skutečné brokové střelby na asfaltové holuby, a přitom je bezpečná pro dospělé i děti.
Co dobrého je možné uvařit ze zvěřiny, ukáže kulinářská show Se svou nabídkou nezůstanou pozadu ani školáci. Studenti Střední lesnické školy Žlutice jsou zdatnými mysliveckými trubači i vábiči zvěře, umí pracovat s loveckými psy a dravci a vše vám názorně předvedou. Jízdu v harvestoru si můžete nacvičit v trenažeru, který se využívá při výuce. Nejmenší návštěvníci si projdou úkoly a stezkou s Velrybou Varybou.
Na pódiu se kromě ukázek hlasů lesní zvěře a mysliveckých signálů vystřídají dvě kapely, ASB Band a Funky Monx. Kulturní zážitek by nebyl úplný bez dobrého jídla. Letos nabídneme novinku – kulinářskou show spojenou s ochutnávkou i prodejem zvěřiny. Kdo si troufne na lov ryb, může si pochutnat na grilovaném pstruhovi. A po hlavním chodu přijde ten správný čas na výběrovou kávu nebo dezert v podobě nejlepší zmrzliny ve městě. U degustace kávy si vyslechnete příběh o celé její cestě z plantáží, přes pražírnu až k vám.
Tahle zábava na vás čeká na Svatém Linhartu, Sovově stezce, mezi 11. a 17. hodinou.
K dopravě využijte mimořádnou autobusovou linku zajištěnou Dopravním podnikem Karlovy Vary. Přesné časy odjezdů budou zveřejněny na našem webu a sociálních sítích.

Zdroj: Karlovarské radniční noviny, 6. 9. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.