Přihlásit

Valašský skanzen patřil příznivcům myslivosti (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rožnov pod Radhoštěm
Poslední srpnová sobota ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm patřila především myslivcům a přátelům lesa. Program nazvaný Myslivosti zdar! zaměřený na představení české myslivosti v jejím tradičním i současném pojetí, se ve skanzenu uskutečnil už pošesté.

Den věnovaný zejména příznivcům Hubertova cechu zpestřila hodinu před polednem Svatohubertská mše v podání trubačů VLS Lipník nad Bečvou a Sboru svatého Huberta z Loučky. Konala se v kostele svaté Anny v Dřevěném městečku.
Návštěvníci rožnovského skanzenu mohli v sobotu obdivovat také dřevořezby s mysliveckou tematikou, kresby výtvarnice Hany Křenkové, ochutnali zvěřinové speciality nebo si prohlédli tvorbu členů Klubu autorů při Českomoravské myslivecké jednotě. K vidění byly také ukázky vábení jelenů a defilé loveckých psů.
O hudební produkci se postarala Cimbálová muzika Jiřího Nechanického, také pěvecký sbor sv. Huberta z Loučky, trubači VLS Lipník a řadu známých světových hitů připomněl na svém koncertu v komorním amfiteátru Stanley´s Dixie Street Band. Bavily se také děti, pro které byla připravená naučná poznávací stezka.

Zdroj: Slovácký deník, 29. 8. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.