Přihlásit

Prostřený stůl pro pořádný oheň: Bylo jen otázkou času, kdy České Švýcarsko shoří. Pro tamní lesy to ale může být požehnáním (info.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Smrkový les na slovensko-polské hoře Pilsko a smrkový les v Českosaském Švýcarsku – větší vizuální, ale i dotykový rozdíl si nedovedete představit. Před dvěma týdny jsem se procházel ve vlhkém slovenském lese, jehož půda byla vodou prosáklá a o týden později jsem se ze saské strany hranice díval na České Švýcarsko a divil se, že ten jak troud vysušený smrkový les ještě nehoří. O pár dní později hořet začal. Když jsem si následně přečetl hysterické reakce v médiích, kde za jediného viníka je považována neuchopitelná klimatická změna, musel jsem si vzpomenout na uchopitelné mrtvé rozpadající se dřevo, sebrané kdesi na zemi v Pilsku, z něhož stiskem mé dlaně kapala voda.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.