Přihlásit

Policisté kontrolovali hony (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krátce ze Zlínska

ZLÍNSKÝ KRAJ
V průběhu listopadu a prosince loňského roku policisté navštívili napříč Zlínským krajem 63 honů, na kterých zkontrolovali 1358 držitelů. "U všech osob, které při honu manipulují se zbraní, mohou policisté provádět orientační dechovou zkoušku, a to nejen na začátku honu, ale také v jeho průběhu nebo těsně po jeho skončení. V loňském roce jsme požití alkoholu u žádného z kontrolovaných účastníků honů nezjistili," informovala za policii Lenka Javoříková. V případě, že by byl myslivec při konání honu pod vlivem alkoholu, nesměl by dále pokračovat. Při kontrolách se policisté dále zaměřují na kontrolu dokladů, a to zbrojních průkazů, průkazů zbraní a loveckých lístků. Velkou pozornost věnují policisté technickému stavu zbraně.
"Při loňských kontrolách byli myslivci vzorní, policisté nemuseli řešit žádné jejich pochybení," dodala Lenka Javoříková.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.