Přihlásit

Den ochrany přírody, myslivosti, rybářství a včelařství 2022 (Trhovosvinenské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Již po desáté a poprvé pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby se uskuteční dne 18. 6. 2022 od 14:00 hodin oblíbená a dnes již v celém kraji známá akce Den ochrany přírody, myslivosti, rybářství a včelařství, k připomenutí měsíce června, měsíce myslivosti a ochrany přírody. A protože to bude jubilejní ročník, je potřeba, aby byl zase lepší než ty předchozí, ale aby si zároveň zachoval svou tvář.

Proto jsme pro vás připravili opět soutěžní quot; stezku quot; pro děti mezi rybáři, myslivci, včelaři a ochránci přírody, pro rodiče hod polenem o ceny - o srnce, o dort a poukaz na Nordic Walking Novohradsko a pro všechny včetně babičky s dědou dechovou kapelu Veselá muzika, která nás bude provázet celým odpolednem a následně večerem.
Děti si budou moci dále chytit na udici svého pstruha v zámeckém jezírku nebo se povozit na lodičce s rybáři. Vystoupení sokolníků nesmí chybět a vylepšená soutěž dřevorubců jistě nabídne dramatické duely. Novinkou letošního ročníku bude kromě chytání pstruhů i ukázka práce dřevosochaře motorovou pilou Miroslava Janečka z Petříkova, jehož výrobky budou na místě k zakoupení za smluvní ceny.
Občerstvení bude opět na místě zajištěno Myslivecko ochranářským spolkem Cech sv. Huberta, tedy pivo a zvěřinový katův šleh, pstruhy budou grilovat opět holky Kasanů, které nabídnou i pikadory a osvěžující drinky i grilované klobásky pro vás namíchá a připraví personál restaurace Pod Zámeckým v čele s panem Františkem Jandou, kterým bude zajištěna i točená zmrzlina, kterou obdrží každé soutěžící dítko zdarma:-) Chybět nebude grilované domácí prase, které stejně jako vloni mistrovsky připraví pan Miroslav Maier.
I v tomto dni budeme chtít naplnit motto: “VYHRÁT MUSÍ PŘÍRODA", a aby tomu tak mohlo být, neobejdeme se bez sponzorů, díky kterým může naše akce proběnout a my tak můžeme propagovat práci našich spolků. Tradičně největším podporovatelem je Město Nové Hrady zastoupené starostou města panem Mgr. Vladimírem Hokrem, jemuž sekundují Techncké služby Nové Hrady zastoupené ředitekou. Stabilním podporovatelem je Akademie věd ČR se sídlem na zámku, kterou bude i letos zastupovat pan Petr Hamberger. Dalším silným podporovatelem je společnost Kámen a písek Český Krumlov zastopeá Maruškou Dvořákovou a Novohradské hory, s.r.o. zastoupené Mgr. Markétou Kypetovou. Tradičně nechybí Rybářství Nové Hrady zastoupené Václavem Kotrčem. K organizátorům se opět vrací i sportovní rybáři ze základní organizece Nové Hrady a nově i Jihočeský rybářský svaz zastoupený Čendou Štojdlem, který zajistil pstruhy pro chytání i sponzorský dar. Rovněž Lenka Brychtová - Nordic wolking Novohradsko a František Janda z restaurace Pod Zámeckým patří ke stálým sponzorům našeho dne. Rovněž pan Valter z Trhových Svinů a jeho sladký dort nesmí u našeho dne chybět. Pstruhařství ČRS Kaplice, spol. s r.o., dodalo pstruhy a Českobudějovický deník reklamu. Nakladatelství DONA s.r.o. a časopis Papoušek zastoupené Alenkou Winner dodá časopisy a knihy pro děti a Dobrá voda, Mattoni 1873, a.s. se postará o pitný režim zdarma.
Všem uvedeným patří naše velké poděkování, neboť díky nim může být akce pro děti zcela zdarma a vše ostatní za ceny lidové. Velké poděkování patří všem obětavým členům spolků, kteří stojí za organizací celého dne a bez jejichž práce by se nic podobného udát nemohlo. Jedná se o členy Českého svazu ochránců přírody, ZO Nové Hrady pod vedením Ladilslava Starého, Mysliveckého spolku Nové Hrady zastoupeného předsedkyní Ivetou Marhounovou, dechovou kapelou Veselá muzika vedenou Pepíkem Vochoskou, Myslivecko ochranářským spolkem Cech sv. Huberta, z.s. zastoupeného Martinem Brychtou, Český svaz včelařů Nové Hrady zastoupený panem Liškou a Trhové Sviny zastoupené Karlem Zmeškalem a sportovními rybáři zastoupenými Čendou Štojdlem a ZO Nové Hrady. Sponzorsky se na našem dni podílí i Miroslav Maier s manželkou a Myslivecký spolek Kamenná zastoupený Jaroslavem Jarošem. Moc díky vám všem!! Mediálním partnerem akce je dále Jihočeská televize a Český rozhlas České Budějovice.
Závěrem nezbývá nic jiného, než pozvat širokou veřejnost nejen z Nových Hradů, neboť by vše výše uvedené nemělo bez vaší návštěvy žádný smysl. Těšíme se proto na shledání v měsíci červnu, v měsíci myslivosti a ochrany přírody.

Program:
14.30: Slavnostní zahájení akce a soutěží 14:45: Vystoupení sokolníků 15:15: Dřevorubecká soutěž - zahájení 16:00: Vystoupení sokolníků 16:30: Dřevorubecká soutěž - finále 17:30: Vyhlášení výsledků soutěží pro dospělé

Zdroj: Trhovosvinenské listy, 15. 6. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.