Přihlásit

Evropským šampionem ve vábení jelenů je opět Čech Jan Brtník (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mistrovství Evropy ve vábení jelenů vyhrál opět Čech Jan Brtník, informovala o tom v sobotu agentura DPA. Podle ní Brtník porazil v Dortmundu přes tři desítky soutěžících. Brtník rovněž pomohl k vítězství České republiky v soutěži družstev.

V soutěži družstev získalo Česko 181 bodů, druzí skončili se 161 body Estonci a třetí se se 157 body umístili Poláci. V jednotlivcích skončil za Brtníkem na druhém místě Polák Tomasz Gorzynski a třetí se umístil Virgile Parpinelli z Francie.

Letošní 23. evropský šampionát ve vábení jelenů se konal v rámci mysliveckého veletrhu, který v západoněmeckém Dortmundu končí dnes. Soutěže v disciplínách, jak nejlépe napodobit projev jelena v různých situacích, se účastnili muži z 12 zemí.

Součástí veletrhu bylo i mistrovství Německa v této disciplíně, které vyhrál lesník Fabian Menzel z Bavorska, který v evropském šampionátu skončil na 14. místě.

Jan Brtník vyhrál evropský šampionát už v roce 2009 jako třiadvacetiletý. Poté se stal mistrem Evropy ve vábení jelenů ještě několikrát.

Zdroj: ČTK, Dortmund (Německo), 12. 6. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.