Přihlásit

Medvědi jsou vegetariáni, perlil slovenský ministr (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pořádný posměch sklidil Ján Budaj, slovenský ministr životního prostředí, který označil za vegetariána medvěda hnědého, největší šelmu žijící na Slovensku. „Medvědi nezabíjejí lidi, jsou to vegetariáni,“ řekl Budaj v televizi Markíza.

Ministr se vzápětí pochlubil, že sám chodí do lesa i v místech, kde jsou medvědi, a to bez ochranky. „Kolem medvědů se dělá jen propaganda a je to hra opozice. Myslivci chtějí jen povolení, aby je mohli střílet, medvědy, a měli trofeje,“ uvedl.
U medvěda tvoří rostlinná potrava 90 procent jídelníčku, ale určitě nejde o vegetariána, protože tyto šelmy jsou všežravci.
Jeden z diskutujících na toto téma uveřejnil na sociální síti fotografii medvěda, jak loví v řece rybu, a ironicky to komentoval slovem „vegetarián“. Další přidal video, kde medvěd strhává vysokou s komentářem „Tak žere trávu, nebo ne?“ Jiný zase lakonicky sdělil, že když Budaj může být ministrem životního prostředí, tak on by mohl dělat technika v jaderné elektrárně Jaslovské Bohunice.

Zdroj: Právo, 11. 6. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.