Přihlásit

Vietnamská policie zabavila rekordních 350 lahví medvědí žluči (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vietnamská policie zabavila rekordních 350 lahví medvědí žluči, která se používá v tradiční medicíně, v zemi je ale obchod s ní zakázán. Informovala o tom v pátek agentura AFP s odvoláním na místní organizaci na ochranu divoké přírody.

Úřady ve Vietnamu, který je podle AFP centrem nelegálního obchodu s volně žijícími živočichy, zakázaly odebírání medvědí žluči v roce 2005. Porušení zákazu se trestá až pětiletým vězením. Již existující farmy si mohly ponechat zvířata, která vlastnily před zákazem.

Policie minulý týden zadržela na předměstí Hanoje muže, který v autě převážel 350 lahví medvědí žluči. Muž vlastnil celkem sedm zvířat.

"Je to poprvé, co byl v Hanoji zatčen a trestně stíhán majitel medvěda za nelegální přepravu a obchod s medvědí žlučí," uvedla v prohlášení zástupkyně ředitele nadace Bui Thi Ha. Podle této organizace je v Hanoji zavřeno v klecích téměř 150 medvědů, což představuje polovinu z celkového počtu v zemi.

Tradiční vietnamská a čínská medicína tvrdí, že medvědí žluč dokáže léčit i rakovinu a prodlužuje délku života.

Organizace Animals Asia uvedla, že v posledních dvou dnech zachránila tři medvíďata a dvacetiletého medvěda v severních horských provinciích Dien Bien a Son La. Zvířata byla převezena do útulku poblíž Hanoje.

Zdroj: ČTK, Hanoj, 4. 6. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.