Přihlásit

Natura Viva láká nejen myslivce, včelaře a rybáře (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výstaviště v Lysé nad Labem patří už řadu let o posledním květnovém víkendu mezinárodní výstavě myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě nazvané Natura Viva.
Letos tam bude od čtvrtka 26. do neděle 29. května i řada novinek.

SOKOLNÍCI I TRUBAČI

„Vystavovatelé přivezou nové modely kulovnic, brokovnic a malorážek, japonské kulovnice, mnoho typů nově povolených tlumičů hluku výstřelu, optiky, oblečení a vybavení pro náročné lovce i veškeré vybavení pro pobyt v přírodě,“ uvedla manažerka výstavy Pavla Ličková.
Vystaveny budou trofeje mysliveckých spolků, Vojenských lesů a statků i Lesů ských České
republiky. Raritou bude trofej zlatého jelena bílého v expozici Panství Žehušice.
Velká část haly B bude věnována partnerům výstavy. Českomoravská myslivecká jednota představí kluby sokolníků, kynologů nebo trubačů. Příznivci Petrova cechu mohou navštívit expozici Českého rybářského svazu.
V oblasti včelařství, kterou zaštítí Český svaz včelařů, najdou návštěvníci vše, co potřebují pro chov včel. Nebude chybět expozice včelařského učiliště z Nasavrk, nabízející i poradnu zaměřenou na chov včel.
„V doprovodném programu vystoupí trubači, kynologové, vábiči a sokolníci. Věnovat se budeme i kulinářství a zvěřině,“ připomněla další z manažerek veletrhu Eva Švecová.
Na venkovním pódiu budou bavit návštěvníky známé kapely a soutěže.

POZNÁVACÍ STEZKOU

„Pro děti jsme společně se svazy připravili poznávací stezku, na které budou plnit úkoly za odměny. S herečkou Klárou Jandovou pokřtíme mysliveckou přírodní Jankovu limču,“ dodala.
Areál výstaviště bude otevřen denně od 9 do 17 hodin. Na tuto výstavu je možné přijít i se psy, kteří však musí být v areálu po celou dobu na vodítkách.

Zdroj: Příbramský deník, 27. 5. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.