Přihlásit

Kurz myslivosti (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bruntál
Okresní myslivecký spolek (OMS) Bruntál připravuje kurz myslivosti pro veřejnost a přijímá přihlášky od zájemců. Účastníci se v něm seznámí s širokou oblastí myslivosti, teoretická výuka proběhne v rozsahu sedmdesáti hodin, přednášky budou probíhat v prostorách OMS v Bruntále.
Absolvování kurzu je předpokladem pro vydání loveckého lístku a možnosti aktivně vykonávat právo myslivosti. Vedle teorie musí zájemci projít také roční praxí v honitbě, tu si každý adept zajišťuje sám. Budoucí myslivci také v rámci kurzu absolvují výukovou střelbu z brokové a kulové zbraně. Aby mohli sami zbraně k výkonu práva myslivosti držet a užívat, musí také složit zkoušku na získání zbrojního průkazu příslušné kategorie C u Policie ČR.
Kurzovné za myslivecký kurz činí pět tisíc korun a je v něm zahrnuta učebnice Myslivost a další výukové materiály, náklady na střelecký výcvik, teoretický kurz i závěrečné zkoušky.
Vlastní kurz myslivosti ročníku 2017 - 2018 bude zahájen 4. února 2017.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.