Přihlásit

Výstava na Kampě ukáže ekologické fotografie mladých evropských tvůrců (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na Kampě dnes vpodvečer začne výstava mladých evropských fotografů Nature Future. Představuje různé pohledy mladé generace na ekologickou krizi, někteří tvůrci ji ztvárňují poeticky, jiní s humorným nadhledem a jiní s velkým apelem. Výstava má vernisáž na dnešní Den Evropy v 17:30, pro veřejnost se otevře už v 15:00. Potrvá do 28. srpna.

Výstavu představují v rámci francouzského předsednictví Rady Evropské unie velvyslanectví Francie v České republice a Francouzský institut v Praze ve spolupráci s 11 evropskými kulturními centry.

Fotografové se svými projekty ptají, zda je možné začít o přírodě uvažovat jinak, jaké utopické projekty taková otázka inspiruje nebo jaké evropské a občanské iniciativy se snaží klimatické krizi postavit. Mladí tvůrci naznačují, že snaha začít o přírodě uvažovat jako o budoucnosti lidstva musí být v srdci evropských iniciativ, neboť je v sázce přežití člověka.

"Výstavu pořádáme u příležitosti pražských oslav Dne Evropy na znamení toho, že sdílíme evropské hodnoty. Chceme ukázat společné evropské vnímání tématu ekologie a představit rozmanitost uměleckého pojetí mladých talentovaných fotografů. Tato venkovní výstava je důležitou součástí našeho kulturního programu a bude zásadním pojítkem mezi francouzským a českým předsednictví Rady Evropské unie," uvedl velvyslanec Francie v České republice Alexis Dutertre.

Výstava bude mít také interaktivní část, v jejímž rámci návštěvníky pořadatelé vyzvou, aby na sociální sítě nahráli fotografie, které podle nich nejlépe vystihují budoucnost přírody. Uskuteční se také několik kulatých stolů s vystavujícími umělci na téma umělecké angažovanosti, dialogu o umění a klimatické nouzi.

Zdroj: ČTK, Praha, 9. 5. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.