Přihlásit

Čarodějnice a myslivci na hradech (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lákavý program na konec dubna si přichystaly oba hrady ve správě Muzea Vysočiny, Roštejn a Kámen. Roštejn opanují myslivci, Kámen čarodějnice.

U hradu Kámen jde o tradiční akci, která se uskuteční v sobotu a v neděli (30. dubna a 1. května). Zkušenosti z předešlých ročníků velí pojistit si návštěvu telefonickou rezervací na číslech 565 426 609 nebo 721 846 931, o celkem šest prohlídek (tři na den, po dvou hodinách od půl jedenácté včetně) bývá zájem větší, než jaká je kapacita. Na hrad se slétne několik čarodějnic, které pro děti připraví zapeklité úkoly. Po splnění všech disciplín děti obdrží čarodějnický průkaz a malou upomínku. Návštěvu hradu si ale užijí i dospělí. Kromě zajímavých expozic je nyní velice příjemná také procházka přilehlým hradním parkem s rozkvetlým alpiniem.


Roštejn zve na sobotu 30. dubna, kdy si návštěvníci budou moci obohatit vědomosti v rámci akce v předhradí. Ta bude zasvěcená myslivosti. V bohatém programu mezi 10. a 16. hodinou se diváci a posluchači dozvědí o mysliveckých zvycích a tradicích, chybět nebudou ukázky loveckého troubení a vábení zvěře. Přítomni budou též kynologové a sokolníci, pro nejmenší bude připravena poznávací stezka.

Zdroj: Právo, jižní Morava, 26. 4. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.