Přihlásit

Rokycansko posílili noví myslivci, kurz zakončili náročnou prověrkou (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Deset vyškolených myslivců posílilo členskou základnu na Rokycansku.

"Roční studium zakončili účastníci kurzu o první lovecký lístek náročnou prověrkou znalostí v sedmi předmětech. „Já jsem se v mýtské Sladovně věnoval kynologii. Kolegové pak zoologii, lovectví, péči o zvěř, historii, zákonům a střelectví,“ vypočítal předměty Pavel Moulis a zároveň předseda organizace ČSOP v Rokycanech. Což dokumentu, jak mohou mít tato odvětví k sobě blízko.
Zkoušky se odehrávaly podle mysliveckých tradic. Začaly loveckou znělkou v podání Jitky Maxové (mimochodem také v roli komisařky) a pokračovaly suchou teorií i praktickými ukázkami. „Hned sedm uchazečů prospělo s vyznamenáním. Tři další uspěli a pouze ten jedenáctý si musí zopakovat jeden předmět,“ přiblížil detailní výsledky šéf komise Michal Duda s tím, že nejúspěšnější byli Luboš Knížek a Petra Weiglová. Zvládli famózně všechny obory.
Současně s ukončením jednoho kurzu odstartoval nový běh. Opět s početným obsazením a osvědčeným scénářem, kdy nováčci po několika hodinách v učebně stráví léto ve vybraném spolku, aby se na jaře příštího roku potili u zkušebních stolků.

Zdroj: Rokycanský deník, 23. 4. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.