Přihlásit

Myslivecko ochranářský spolek Cech sv. Huberta informuje (Novohradský zpravodaj)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vážení čtenáři Novohradského zpravodaje, okurková sezona, tedy zimní část roku, je za námi a my se můžeme v plné síle vrhnout do dalších akcí, které jsme naplánovali v tomto roce na podporu ochrany přírody a myslivosti.


První akce v letošním roce, na kterou bychom vás všechny rádi pozvali, proběhne v neděli 17. 4. 2022 od 10:00 hodin a jak název Ukliďme naši přírodu Novohradska napovídá, bude pracovní a bude se uklízet. Pokud se rozhodnete pomoci naší přírodě a zbavit ji odpadků, které do ní nepatří, kontaktujte nás prosím sms zprávou na tel. 723579442, mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo prostřednictvím našeho FB profilu, abychom věděli, kolik máme objednat špekáčků k občerstvení, kterým bude akce zakončena u táborového ohně. Sesbíraný odpad budeme pochopitelně třídit a následně bude uložen k odborné likvidaci. S sebou nezapomeňte pracovní rukavice a dobrou náladu.
Druhou naší letošní akcí, která bude osvětová a výjezdová, bude 30. 4. 2022 od 9:00 hodin na Karlově Hrádku u Purkarce, kam jsme byli opět po roce pozváni KIC Hluboká nad Vltavou na akci Příroda kolem nás, kde budeme presentovat práci myslivců, myslivecké tradice, mysliveckou kynologii, lovectví a střelectví, ale také udržitelnou ochranu přírody pro všechny volně žijící živočichy a rostliny. Jsme tímto pozváním velmi potěšeni, neboť se v loňském roce obdobná akce velice vydařila a náš stánek zaznamenal velmi kladná hodnocení od všech návštěvníků. Pokud si tedy chcete udělat rodinný výlet, určitě doražte na zříceninu hradu Karla IV. Karlův Hrádek, kde se dozvíte mnoho zajímavého. Dobré občerstvení na místě zajištěno.
Třetí letošní akce, na kterou si vás dovolujeme opět pozvat, proběhne dne 8. 5. 2022 od 10:00 hodin a bude to povídání o jilmech u jilmů a vzdání holdu novohradským lesníkům. Akce proběhne u druhého mostku mezi Nakolicemi a Vyšnou. Na místě se dozvíte zajímavosti ze světa lesnictví na Novohradsku, poznáte opravdové lesníky a ochránce přírody, společně zkontrolujeme výsadbu 300 ks jilmů, a to vše v příjemné atmosféře u plápolajícího ohně a dobrého občerstvení.
No a pokud jsme zabrousili do května, zmíníme okrajově ještě měsíc červen, Měsíc myslivosti a ochrany přírody. Tradičně pro vás s našimi partnery připravujeme jubilejní 10. ročník Den ochrany přírody, myslivosti, rybářství a včelařství 2022 – memoriál Ing. Ludovíta Kasana, který proběhne dne 18. 6. 2022 od 14:00 hodin, kdy připravujeme velmi pestrý a obohacený program, o kterém vás budeme informovat a který bude důstojnou oslavou jubilejního, desátého ročníku.
Závěrem děkujeme všem našim kamarádům, podporovatelům a příznivcům za podporu a těšíme se s vámi na setkání při ochraně naší krásné Novohradské přírody nebo na našich besedách.
Myslivosti a ochraně přírody zdar!

Zdroj: Novohradský zpravodaj, 19. 4. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.