Přihlásit

Yellowstonský národní park nabízí roční vstupenku, jež bude platná za 150 let (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Americký Yellowstonský národní park nabízí roční vstupenku, která však návštěvníky oprávní ke vstupu až v roce 2172. Akce je součástí oslav 150 let založení nejstaršího amerického národního parku. Jejím cílem je zaměřit pozornost na jeho budoucnost a zároveň vybrat finance na jeho údržbu. Správci parku doufají, že vstupenku platnou za 150 let budou moci využít potomci těch, kteří ji letos zakoupí za 1 500 dolarů (33 250 korun).

Správa parku nazývá speciální permanentky „dědickými vstupenkami“. „Je to náš způsob, jak oslavit 150 let Yellowstonského národního parku a pomoci s jeho zachováním na těch příštích 150 let,“ řekla Lisa Diekmannová, šéfka správy parku.

Speciální vstupenka opravňuje držitele k ročnímu volnému vstupu do parku v roce 2172, k tomu ale rovněž přidává obvyklou roční vstupenku využitelnou kdykoliv.

Podle jednoho z dlouholetých pracovníků parku Stevena Fullera prošel Yellowstone v posledních čtyřech desetiletích výraznými proměnami, například se do něj vrátili bizoni, vlci či medvědi grizzly. Park nicméně rovněž trpí stále větším provozem a návštěvností a výraznějšími výkyvy teplotních extrémů.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.