Přihlásit

Výběrová komise doporučila nového ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky (TZ Ministerstva obrany)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výběrová komise doporučila ministryni obrany nového ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky (VLS). Ve výběrovém řízení na nového ředitele státního podniku získal nejvyšší počet bodů Roman Vohradský, současný ředitel divize VLS ČR Mimoň.

Před jmenováním do funkce ministryní obrany jej ještě čeká slyšení před Vládním výborem pro personální nominace, který jej musí podle nominačního zákona potvrdit.

„Jsem ráda, že komise vybrala velice zkušeného člověka, který má bohaté zkušenosti nejen s lesnictvím, ale zná i Vojenské lesy a statky, a je zárukou jejich dalšího rozvoje,“ uvedla ministryně obrany Jana Černochová. 

„Chci podnik udržet v černých číslech, důležitá je obnova lesních porostů po kůrovci a zabezpečení chodu podniku v souladu s potřebami resortu obrany,“ nastínil své priority Roman Vohradský.

Roman Vohradský ve VLS pracoval v letech 2002-2009 v různých pozicích až po ředitele divize zemědělské výroby. Od roku 2009 do roku 2014 působil v podniku Lesy ČR s.p. jako ředitel Krajského ředitelství Choceň. Od roku 2015 je ředitelem divize Mimoň VLS ČR, s.p.

VLS ČR do prosince 2021 vedl Petr Král, který byl odvolán kvůli nevýhodné směně pozemků mezi VLS ČR a Lesy ČR připravené narychlo bez odborných analýz minulou vládou, nový kabinet ji zrušil. Podnik nyní vede pověřený ředitel Ivo Dohnal.

TZ Ministerstva obrany

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.