Přihlásit

Do okolí počeradské elektrárny se vracejí koroptve (Homér)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

POLERADY


Projekt poleradských myslivců podporovaný skupinou Sev.en Energy a usilující o návrat ohrožených a mizejících druhů drobné zvěře zpět do přírody pokračuje i letos. Po bažantech a divokých králících přišla řada na koroptve.
„V minulých letech jsme díky podpoře od skupiny Sev.en Energy zvýšili a stabilizovali bažantí populace v okolí počeradské elektrárny. Další fází projektu Reintrodukce ohrožených druhů drobné zvěře v nivě Počeradského potoka byla obnova populace králíka divokého. Zaměřili jsme se na králíka, který z jižních strání a stepních luk kolem obcí Polerady, Volevčice a Počerady zcela vymizel v devadesátých letech. Letos jsme vrátili do míst, kde vždy žily, také koroptve,“ vysvětlil Jiří Křen starší, myslivecký hospodář.


Poleradští myslivci a ochránci přírody se zaměřili na kriticky ohroženou koroptev polní, která se v současnosti vyskytuje v lokalitě Masný dvůr nedaleko počeradské elektrárny. Jejich snahou je oživit genofond a zvýšit počet těchto ptáků na Mostecku. „Honební společenstvo Polerady podporujeme už třetí rok. Vidíme smysl v jejich projektu, díky kterému se do nivy Počeradského potoka vrací původní druhy zvěře. O jejich vymizení z přírody se postaral způsob zemědělství v minulém režimu, my chceme přispět k tomu, aby se vrátily tam, kde dříve žily v hojném počtu. Do okolí Elektrárny Počerady,“ uvedla mluvčí Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová.

Zdroj: homer.cz, 25. 3. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.