Přihlásit

Při vypalování trávy na Uherskohradišťsku se zranil senior, je popálený (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Při vypalování trávy u Medlovic na Uherskohradišťsku se dnes zranil senior. Utrpěl popáleniny a letěl pro něj vrtulník. Požár hasilo pět profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů, velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř. Na sociální síti to uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Požáry v přírodě likvidují hasiči v regionu v posledních dnech opakovaně.

Podle mluvčí muž vypaloval trávu na svém pozemku. Kvůli větru se však požár rychle šířil směrem k lesu. Přivolaným hasičům se jej podařilo dostat rychle pod kontrolu. "Poté pomocí termokamery hledali skrytá ohniska, která prolévali vodou. I zde byl problém s dovozem vody, pro kterou hasiči museli kyvadlově dojíždět až do samotné obce Medlovice," uvedla mluvčí.

Druhý stupeň požárního poplachu platil dnes dopoledne kvůli požáru paseky po těžbě dřeva i ve Lhotě u Vsetína na Vsetínsku. Hasilo jej šest profesionálních a dobrovolných jednotek. Podle Javoříkové mohou za vznik požáru lesní dělníci, kteří na místě likvidovali zbytky klestí. Zásah hasičům komplikoval těžko přístupný terén.

Požáry v přírodě likvidují hasiči v regionu v posledních dnech opakovaně. Vyzývají proto lidi, aby v suchém a často i větrném počasí ohně nezakládali. V pondělí utrpěl starší muž vážné zranění při vypalování trávy v Rychlově, místní části Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Na muži vzplálo oblečení, i jeho transportoval do nemocnice vrtulník.

Zdroj: ČTK, Medlovice (Uherskohradišťsdko), 23. 3. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.