Přihlásit

Myslivost a lesnictví na brněnském výstavišti (Metro)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Od 3. do 6. dubna 2022 proběhnou na brněnském výstavišti lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA a veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA. Akce jsou umístěny v pavilonech Z a F a na volných plochách. Na návštěvníky čeká především lesnická technika, sortiment související s myslivostí a pobytem v přírodě, kotle, včelařská výstava, prodej regionálních a farmářských potravin nebo několik desítek hospodářských zvířat. Připravuje se také doprovodný program na dvou pódiích a ve formě výstav.

Program zaměřený na myslivost bude probíhat po celé 4 dny na pódiu v centrální části pavilonu Z. Mezi hosty pódia bude v pondělí patřit geolog, klimatolog a spisovatel Václav Cílek, který křest své nové knihy Český a moravský les spojí s přednáškou a besedou s návštěvníky. V kynologické části se představí několik plemen loveckých psů, vystoupí také sokolníci, v programu je zařazeno také vábení, troubení nebo preparátorství. Ve středu proběhne zajímavá přednáška zaměřená na zvěřinu a výživu. Z mysliveckých celebrit přijedou Aleš Háma, herci Josef Polášek a Igor Bareš, programem budou provázet Petr Joo a Jožka Šmukař. Program se bude věnovat i odbornýmmysliveckým tématům, například přemnožení některých druhů zvěře. Návštěvníci si také mohou prohlédnout výstavy trofejí nebo myslivecká restaurace.
Na veletrhu Biomasa poradí odborníci návštěvníkům například s výběrem vhodného kotle. U pavilonu P bude umístěna ukázka několika desítek kusů hospodářských zvířat, v pavilonu F si budou moci návštěvníci nakoupit výrobky z medu a dalších včelích produktů, farmářské a regionální potraviny. Pro rodiny bude určitě zajímavá lesní pedagogika nebo výstava Od semínka k lesu.
Pro skupiny i jednotlivce je připraveno výhodné vstupné. Skupinové návštěvy mají od neděle do úterý snížené vstupné (100 Kč), ve středu pak dokonce vstup zdarma. Pro individuální návštěvníky je nejvýhodnější nákup vstupenky přes web za 140 Kč. Výstaviště je otevřeno denně od 9 do 18 hodin, ve středu do 17 hodin. Více informací na www.silva-regina.cz.

Zdroj: Metro, 23. 3 .2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.