Přihlásit

Na myslivce jsou stále častěji pasovány také ženy (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Populace myslivců stárne, zájem o obor není takový, jako byl v minulosti. Myslivci pozorují v poslední době ale zajímavý trend, stále častěji se mezi nimi objevují ženy.

Několik z nich o víkendu skládalo náročné zkoušky v Leské na Litoměřicku. Myslivecký kurz v délce desítek hodin musejí zájemci o absolvování zkoušek povinně absolvovat stejně jako roční praxi u mysliveckých spolků.
„Každý rok má náš pobočný spolek Asociace myslivosti kurz adeptů plně obsazený. V obecné rovině ale dnešní společnost není úplně nastavená na zájem o myslivost, populace myslivců stárne, což je, myslím, škoda. Je to obor, který má hluboké kořeny a dlouhou dobu rostl,“ řekl Právu předseda zkušebního senátu mysliveckých zkoušek v Leské Pavel Rus.
Na zkoušky se sjeli budoucí myslivci nejen z Ústeckého kraje, ale téměř z celé republiky. Ne úplně všichni u náročných zkoušek uspějí, například v pátek jeden z adeptů nezvládl jeden předmět a bude si ho musel v náhradním termínu zopakovat. 
„V poslední době je trendová záležitost, že přibývá žen, a musím říct, že připravenost na zkoušky je lepší,“ doplnil Rus.

Celý článek najdete v regionálním vydání deníku Právo (severovýchodní Čechy).

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.