Přihlásit

V Ústí pokračují odchyty divočáků. Jejich počet ve městě nejspíš ještě vzroste (eusti.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ústí nad Labem - I tento rok pokračují naháňky a odchyty divokých prasat na území města. Tato zvířata, která ztrácí svou přirozenou plachost se potulují i v obytných zónách, kde hledají potravu a při svých toulkách vzbuzují obavy mezi lidmi o své zdraví nebo o zdraví svých psích mazlíčků.

Příslušná myslivecká sdružení ve spolupráci s městskou policií pořádají na divoká prasata hony, nebo se je snaží polapit do odchytových klecí. Letos se strážníkům z neštěmického obvodu podařilo odchytit první čtyři kusy divočáků, které si od strážníků převzali myslivci z příslušného mysliveckého sdružení. Odlovy a naháňky budou pokračovat i nadále, neboť se blíží doba, kdy bachyně divokých prasat, které jsou v březí, vrhnou svá mláďata a tím počet divokých prasat na našem území ještě vzroste.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.