Přihlásit

Svět vyděsily autentické záběry napadení medvědem. Muž bojoval se zvířetem holýma rukama (wn24.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chvíle, které by nechtěl na vlastní kůži zažít asi nikdo, má za sebou Walter Hickox z Daytona Beach na Floridě. Zažil napjatý zápas s rozzuřeným medvědem. Jen díky odvaze a štěstí přežil.

 

Na záběrech je vidět, jak muž zrovna vyběhl jen tak v ponožkách a tričku ze vchodu svého domu do jakési průchozí předsíňky. Doprovázeli ho dva jeho psíci. Vchod do místnosti byl zatarasen pouze asi metrovým plůtkem, který měl zřejmě zabraňovat případnému útěku mazlíčků.

V tu chvíli ale do altánku vrazilo rozzuřené černé zvíře. Byl to medvěd baribal, nazýván také jako medvěd černý. Smetl bezpečnostní dvířka a prudce vtrhl do místnosti. Asi ho přilákali dva malí psi, kteří v přístřešku pobíhali. Skokem mířil přímo k nim. Muž ale neváhal ani vteřinu a své miláčky okamžitě začal bránit.

Udělal přitom opravdu husarský čin. Neměl šanci odrazit útok jinak, než vlastním tělem. Medvěda se snažil zatlačit zpátky do vchodu holýma rukama. Agresivní zvíře si to ale nechtělo nechat líbit, a tak několik vteřin spolu zápasili. Člověk s holýma rukama proti robustní rozlícené šelmě. Samci tohoto druhu mohou vážit až dvě stě kilogramů. V místnosti zavládl chaos. „Napadl mě medvěd!“ Je slyšet zoufalý výkřik muže, který se mísil s řevem medvěda a vrčením psů.

Nakonec se muži podařilo šelmu vyhnat a vchod zatarasit houpací lavičkou. Jak se Američan následně svěřil, v tom momentě si jakýkoli strach nepřipouštěl a myslel jen na to, co se stane, když se šelma dostane do domu, kde byla v té době jeho žena a psi. Je zřejmé, že kdyby v tom zvířeti nikdo nezabránil, kamarády nevelkého vzrůstu by medvěd na místě roztrhal. Celé drama bylo zachyceno díky bezpečnostní kameře domu a video se před několika dny objevilo na Instagramu.

 
 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.