Přihlásit

Příspěvky na podporu myslivosti výrazně vzrostly (novinkyvysocina.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podporováno je třeba zřízení a údržba políček pro zvěř nebo napajedel. Podporována jsou i odchytová zařízení na divoká prasata, u kterých je od letoška změna v požadavcích na technické vybavení, nebo betonové nory na odchyt lišek.

22. ledna 2022 - 11:00

,,Cílem této podpory je napomoci redukci stavů vybraných druhů zvěře,“ uvedl Pavel Hájek, radní Kraje Vysočina pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí a dodal: „uživateli honiteb, kteří pečují o zvěř a honitby jsou především dobrovolné myslivecké spolky. Je dobře, že jejich snaha a zájem o zlepšování životního prostředí na Vysočině je podporována.“

Administraci žádostí o příspěvky zajišťují od roku 2015 krajské úřady. Od té doby se podoba poskytovaných příspěvků průběžně upravuje. Od letošního roku, kromě drobných změn spíše technického rázu, je nově povinností žadatele, který je právnickou osobou evidující skutečného majitele podle zákona, přiložit k žádosti úplný výpis údajů o skutečném majiteli právnické osoby.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.