Přihlásit

U Prahy pokračuje pátrání po medvědovi, svědek jej údajně viděl u Brandýsa nad Labem (ekolist.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

U Prahy pokračuje pátrání po medvědovi, svědek jej údajně viděl v neděli v části Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi. V okolí města létá vrtulník s termovizí. Zapojili se také myslivci, řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa. 
Medvěda podle něj svědek, rybář, viděl v místní části Houštka v neděli dopoledne. Údajně se podle něj jednalo o mládě. Vedení města obyvatele vyzvalo, aby omezili pohyb lokalitě a přilehlých lesních porostech. Policisté a myslivci nyní prohledávají okolí. "Žádná stopa zatím nalezena nebyla," uvedl Truxa.

Už v pátek varovalo své obyvatele několik obcí, které jsou nedaleko Brandýsa, aby dva dny nechodili do volné přírody kvůli možnému pohybu medvěda. Vidět jej měl myslivec za Čečelicemi, které jsou od Brandýsa zhruba 16 kilometrů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.