Přihlásit

Medvěd na Slovensku zaútočil na myslivce (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

U obce Dubové na severu Slovenska zaútočil na Silvestra na myslivce 120kilogramový medvěd, při střetu se šelmou utrpěl vícenásobnou zlomeninu ruky. Slovenská média o útoku informovala v úterý večer.

Na Silvestra šla parta myslivců do lesa a při běžné kontrole revíru na ně zaútočil medvěd. „Setkání s medvědem jsem zažil často, ale pokaždé odběhl pryč. Tento však zaútočil na Juraje,“ řekl televizi Joj Alfréd Agricola z mysliveckého sdružení Dubové.
Kolegové stříleli do vzduchu. Na medvěda střílet nemohli v obavách, že trefí kolegu. Juraj se snažil bránit, ale medvěda nakonec odehnali až psi, které měli myslivci sebou. „Od mých čtyř let chodím do hor a vždy jsme tu měli medvědy. Jenže teď je jich strašně moc,“ dodal Agricola.

V revíru letos napočítali deset medvědů. Zmíněný útok byl překvapivý také z toho důvodu, že útočící medvěd nespal zimním spánkem. Na přelomu roku totiž přišlo oteplení, které narušilo přirozený cyklus zvířat.
Napadený muž byl hospitalizovaný v Martině a podrobil se operačnímu zákroku. Preventivně mu byla podaná vakcína proti vzteklině. 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.