Přihlásit

Myslivost je životní styl nejen myslivců (parahatv.eu)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Virtuální efekty, historické exponáty a interaktivní prezentace, taková je výstava Myslivost v Národní zemědělském muzeu, která je určena nejen pro milovníky divoké zvěře a myslivce jako takové. Nudit se zde totiž nebudou ani děti, které si mohou vyzkoušet svoji znalost zvířat a jejich zvuků.

Národní Zemědělské muzeum má novou expozici s názvem Myslivost. Právě ta je zde prezentována hlavně jako životní styl.

"My jsme nechtěli tady myslivost představovat jako jenom lov a jenom to, co se možná prezentuje a co je všeobecně známo, ale myslivost jako poslání. Jako poslání člověka, který se stará o zvěř, o krajinu, o přírodu," řekl Jiří Houdek, náměstek generálního ředitele Národního Zemědělského muzea.

V prosklených vitrínách mohou návštěvníci zhlédnout unikátní exponáty ze zámku Ohrada. Výstava má ale i svůj edukativní význam, a to díky interaktivním prvkům kde si děti ale i dospělí mohou vyzkoušet třeba i svoji znalost přírody a živočichů.

"Jinak jsme pyšní na tu projekční širokopásmovou plochu, která bude ukazovat jak moderní herní prvky, tak samozřejmě i určité videoprojekce o krajině, o myslivosti," řekl Jiří Houdek.

"V dnešní době je to trend, pracovat s médii, s dalšími interaktivními věci, s virtuální prezentací a s dalšími vymoženostmi, které dnešní doba umožňuje," řekl Lukáš, návštěvník muzea.

I když Národní Zemědělské muzeum prochází momentálně velkou rekonstrukcí, připravuje další nové výstavy.

"Připravujeme gastronomii, ta bude krásná a úžasná, a bude vlastně v posledním patře, a chystáme také vodu a půdu, zase krásná expozice podobná myslivosti, a budeme letos soutěžit s velkou, krásnou expozicí zemědělství," řekl Milan Jan Půček, generální ředitel Národního Zemědělského muzea.

Tuto výstavu můžete navštívit každé úterý až neděli od 9:00 do 17:00.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.