Přihlásit

Myslivec bez psa je pouze polovičním myslivcem (plzenskyrozhled.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Koronavirová opatření postupně ustupují, a tak není divu, že se život postupně vrací i do spolkové činnosti. Výjimkou není ani myslivost. Mezi prvními, kteří se na jaře zrušené akce snaží dohnat, jsou kynologové. Myslivec bez psa je pouze polovičním myslivcem. Toto rčení stále častěji slyšíme na různých kynologických akcích. Platí to i pro jarní svody loveckých psů, které organizují kynologické komise okresních mysliveckých spolků Českomoravské myslivecké jednoty.

 „Je potěšitelné, že zájem o lovecké psy opět vzrůstá a navíc jsou vidět i psi, kteří se téměř z myslivosti vytratili. Na lovecké psy pamatuje i myslivecká legislativa, která stanovuje počty lovecky upotřebitelných psů v honitbě či přímo na společných lovech. Ročně je organizováno několik stovek nejrůznějších zkoušek lovecké upotřebitelnosti včetně těch nejvyšších, na nichž uspěje několik tisíc loveckých psů. Jarní svody psů jsou nejen příjemným setkáním chovatelů nejrůznějších plemen, ale zjišťují se zde především exteriérové a povahové vady psů,“ sděluje Pavle Moulis, předseda ZO ČSOP Rokycany a myslivec.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.