Přihlásit

Přijďte se podívat: Na zámku Červený Hrádek se bude konat výstava psů loveckých plemen (e-chomutovsko.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Červený Hrádek - Po roční pauze vynucené covidou pandemií navazuje Výstavní výbor a Okresní myslivecký spolek Chomutov na tradici kynologického svátku. Ve sváteční pondělí, 5. července se na zámku Červený Hrádek uskuteční další ročník Podkrušnohorské oblastní výstavy psů loveckých plemen.

I letos je výstava pomyslně rozdělená na více částí. „V letošním roce jsme navázali užší spolupráci s dvěma chovatelskými kluby. Vůdci jezevčíků se na Červeném Hrádku v rámci oblastní klubové výstavy ucházejí i o takzvanou bonitaci, potřebnou pro uchovnění svého svěřence, klub chovatelů českého fouska pořádá speciální výstavu s udělením titulů a výběrem do chovu,“ vysvětluje Michaela Chudá, ředitelka Podkrušnohorské oblastní výstavy psů. Konečné počty psů budou prozatím nejvyšší ve více než desetileté historii výstavy, startovat jich budou tři stovky.

 
„Loňský ročník jsme z důvodů vládních opatření a omezení museli zrušit a ani letošní květnový termín nebyl uskutečnitelný. Ze strany vůdců a chovatelů jsme však registrovali velký zájem o možnost předvedení svých miláčků a udělali tak maximum pro posunutí a uspořádání výstavy v červenci,“ vysvětluje Chudá. „Navíc náš partner, KVIZ Jirkov nabízí skrze zámek Červený Hrádek atraktivní prostředí a perfektní zázemí pro návštěvníky, kteří mohou výstavu využít i jako příležitost k návštěvě kulturní památky, takže všichni ve Výstavním výboru věříme v pěkný den na super místě ve společnosti krásných psů a skvělých lidí. “ doplňuje Michaela Chudá.

Organizátoři na výstavu srdečně zvou i veřejnost. Pro ni je připravený doprovodný program, který nabídne ukázky lovecké hudby v podání trubačské skupiny Halali Jirkov, prezentaci loveckých plemen, koutek lesní a myslivecké pedagogiky pro děti, drobný prodej mysliveckých a kynologických potřeb a občerstvení. Začátek výstavy pro veřejnost je v 9 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.