Přihlásit

Na výzvědy za medvědy aneb Za největší evropskou šelmou na střední Slovensko (lideazeme.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

„Vstávejte, máte na zahradě medvěda!“ vykřikuje nám do otevřeného okna chalupy za ranního šera soused na okraji městečka Tisovec mezi Breznem a Murání v horách na středním Slovensku. Rozespalí se hrneme ven ze dveří a zahlédneme mohutného huňáče, jak se láduje hruškami. Mlaská a funí u toho tak nahlas, že o nás nemá ani ponětí.

Minulý týden v pátek pozdě večer jsem se vracel z hospody a nevěřil svým očím – proti mně si to po silnici vykračovalo medvídě. Jakmile mě uvidělo, otočilo se a pelášilo pryč,“ vypráví u borovičky v hospodě čtyřiapadesátiletý Peter Gajdoš, který pracuje v místním vápencovém lomu nad městem. „Potkat medvěda v lese tady v okolních horách nikdy nebylo nic mimořádného. Ale aby se medvědi promenovali po městě, o tom jsem ještě neslyšel.“

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.